dissabte, 19 de desembre del 2009

ALGUNS TÒPICS DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Hola a tots,

A continuació us faré el comentari d’alguns dels tòpics relacionats amb els mitjans de comunicació:

*Una imatge val més que mil paraules:

És cert que normalment fem servir aquesta frase amb molta freqüència, però hem de tenir en compte que una imatge és molt subjectiva, ja que el que jo pugui veure serà influenciat pels meus sentiments o be per la meva manera de veure la vida; en canvi el que l’altre vegi, potser, no té res a veure amb el que jo hagi percebut.
En aquesta web trobareu diversos exemples: http://www.portalmix.com/efectos/

*Davant la TV, el receptor és passiu:

El receptor és passiu des del punt de vista de que deixa rebre les influències que ens envien des dels mitjans, en aquest cas televisius, però d’altra banda, penso que des del moment que el receptor tria el canal o la informació que vol veure ja no és podria considerar del tot passiu; sinó més aviat es podria considerar actiu.

*La violència vista a la TV o al cinema, genera violència:

Totalment d’acord.
HI ha una frase que diu: “Somos lo que comemos”, considero que en aquest cas també “som el que veiem”.
No us heu plantejat mai que passaria si deixessin de televisar imatges i noticies violentes?, pues jo penso que el món canviaria, ni que fos una miqueta i fins i tot penso que algunes persones serien més felices.
Des d’aquí, proposo un canal de televisió on només televisin notícies bones i alegres que passen en el món, que estic ben segura que moltes vegades són més que de dolentes.
Us copiu aquest link d'un diari que nomé spublica notícies positives:www.enpositivo.com/

*La TV és un mitjà generador de “modes”:

És clar, es generen les modes que ens volen generar pels motius que siguin.
Però aquí hauria de ser partícip la nostra personalitat i el nostre tarannà.
Estem influenciats per constants anuncis que ens bombardegen dia rere dia.

*La TV és una finestra oberta a la realitat:

Penso que és una finestra oberta a la realitat que ens volen vendre una realitat molt subjectiva per part de la persona o persones que ens la venen.
Considereu que només existeix la realitat que ens ensenyen des dels medis? De ben segur que no, hi han altres realitats més positives, però per llàstima el que ven és el que ens mostren.

*Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències:

És trist, però la veritat és que sí. Com que estem acostumats a veure imatges terrorífiques i a escoltar notícies horribles, ens hem fet immunes a aquestes situacions, fins i tot ja no ens espanten no sorprenen segons quines notícies horribles.

Salutacions,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada