divendres, 25 de desembre del 2009

VA DE MESTRES

Hola a tots,

A la darrera sessió de seminari vam fer les dues últimes lectures en veu alta i vam comentar entre tots el llibre “Va de Mestres”.

En aquesta ocasió, dues companyes van triar les següents lectures: “El món groc” de l’Albert Espinosa i “L’assassinat del professor de matemàtiques” del Jordi Serra.
Les dues lectures van ser molt correctes, potser cal remarcar que hem de reforçar una mica els diàlegs; és a dir fer una mica més de teatre per tal d’involucrar a la resta del públic en la lectura.





Seguidament, vam comentar el llibre Va de Mestres, dels escriptors Jaume Cella Ollé i del Juli Palou i Sangrà.

Els dos escriptors tenen una gran trajectòria professional adreçada a l’educació. Han treballat durant gairebé tota la seva vida en escoles i actualment són membres de l’associació de mestres de Rosa Sensat.
Els autors, mitjançant les seves cartes ens volen adreçar al que a partir d’ara serà el nostre treball, fer de mestres.

Per una banda, a través de les seves experiències, ens expliquen històries viscudes per ells que potser nosaltres ens trobarem en un futur.
Per altra banda, ens fan saber que cap situació viscuda a l’aula es tornarà a repetir, per tant no existirà mai un manual per saber com actuar en segons quines situacions amb els nens.


Considero que és un bon llibre tant per a mestres, futurs mestres com per a totes les persones interessades en el món de l’educació.

Salutacions,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada